Leveransvillkor

Vanligtvis skickas varorna inom 5 arbetsdagar från att ordererkännande har skickats. Detta varierar beroende på hur mycket vi har att göra. Från att vi har överlåtit ditt paket till valt fraktbolag är det fraktbolagets leveranstid som gäller.
Beställningar som innehåller tillverkningsvaror, så som t.ex. kläder, skickas vanligtvis mycket senare än normalt. Räkna med mellan 2-4 veckor på kläder. Allt beror på hur mycket våra hantverkare och sömmerskor har att göra.
Vi levererar som standard alla varorna i en sändning. Det innebär att om du beställer en tillverkningsvara, eller en vara som är tillfälligt slut i lager, så väntar hela beställningen tills allt finns inne. Önskar du att de varor som finns inne levereras omedelbart, var god kontakta oss så ordnar vi det. Tilläggsavgifter kan förekomma för denna tjänst.

Vi börjar inte behandla ordrar som beställts via förskott eller förskottsfaktura förrän pengarna registrerats på vårt bankgiro, och de 5 arbetsdagarna räknas från den dagen.

Liggtiden för vanliga postpaket, pall och företagspaket är 14 dagar. Om din order inte löses ut i tid går den i retur till oss och du kommer debiteras fraktkostnaderna.
Detta inkluderar postförskottsavgiften.

Brådskande beställningar

Det finns numera en brådskandetjänst att välja bland våra fraktsätt, där vi hanterar din order så snabbt som det bara går. I denna tjänst garanterar vi att vi tar itu med din beställning det första vi gör, och låter beställningen gå före i turordningen. Detta innebär alltså inte att du är garanterad att få dina varor i tid, men chansen för detta är väldigt stor. Vi rekommenderar inte denna tjänst om du behöver varorna snabbare än 2 dagar, då det tar oss vanligtvis en dag att behandla ordern, och vanligtvis en dag för den att transporteras. Om du gör din beställning under dagstid 10-14 så rekommenderar vi att du ringer till oss dessutom, då vi på så sätt uppmärksammas på beställningen direkt och kan ta itu med den omedelbart och förhoppningsvis även hinna skicka den samma dag.
Under vår högsäsong ligger leveranstiden vanligtvis kring 8 arbetsdagar + ca 1 dags leveranstid. Detta gör att du med brådskandetjänsten kan få dina varor en hel arbetsvecka tidigare.
Vi tar 75kr extra för brådskandetjänsten, vilket är inräknat i fraktkostnaden på hemsidan för det alternativet.

Returer

Om en vara är skadad vid leverans gäller följande:
- Vi ersätter endast varor som du kan bevisa är skadade vid leverans. Fotobevis på paketet omedelbart vid hemkomst är alltså att rekommendera.
- Vi kan eventuellt kräva tillbaka den skadade varan innan vi skickar en ny. Vi står då för frakten.

Som kund har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottagit dina varor. Kontakta oss innan du returnerar. Ångerrätt gäller inte för följande typer av varor:
- Uppklippt tyg
- Klippta band - Varor med individanpassade mått, färger eller dekorationer
- Brutna förpackningar
- Använda eller skadade varor
Vi ersätter endast varans värde, returfrakt får du själv stå för.